• Gepubliceerd door
  • ds. Han Wilmink
  • Gepubliceerd op
  • 31 mei 2021
  • Tags

Ranger best cookies

Recept voor circa 30-35 stuks

Sandy Huber uit Holtwood in Pennsylvania gaf mij persoonlijk haar koekjesrecept. Ik heb het iets aangepast. In de VS bestaan ontstellend veel verschillende koekjes recepten. Maar dit recept vind ik echt heel goed! Hier krijg je geen spijt van! De koekjes zijn heerlijk knapperig en blijven dat ook een aantal dagen. Langer bewaren lukt niet, dan zijn ze op. Je kunt met de noten variëren. Sandy legt een ½ ‘Maraschino cherry’ op haar koekjes nadat zij het deeg platgedrukt heeft met een vork. Je kunt ze vervangen door Amarena kersen. Dit recept is zonder kers.

Ingrediënten

  • 125 gram boter (1/2 pakje) op kamertemperatuur
  • 120 ml zonnebloem of maiskiemolie
  • 200 gram licht-bruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 70 gram havermout
  • 50 gram fijngestampte cornflakes
  • 40 gram geraspte kokos
  • 200 gram bloem
  • 1 tl baking soda of 2 tl bakpoeder
  • 1 1/2 tl (zee)zout
  • 50 gram grof gehakte pecannoten of walnoten
  • 50 gram grof gehakte hazelnoten

Bereiding

  • Warm de oven voor op 170 graden.
  • Bedek een bakblik met bakpapier.
  • Klop in een flinke kom met een mixer de boter met de olie, de suiker en het ei een aantal minuten lang mooi schuimig.
  • Doe de havermout, cornflakes en kokos er bij en meng alles goed.
  • Roer de bloem, baking soda/bakpoeder en het zout door elkaar en voeg toe.
  • Roer alles goed door elkaar.
  • Meng er tot slot de noten door.
  • Maak er balletjes van ter grote van een walnoot.
  • Leg ze op het met bakpapier bedekte bakblik.
  • Druk de bolletjes enigszins plat met een vork.
  • Bak ze 10 minuten in het midden van de hete oven.

Bron:

De smaak van de Amish, Han Wilmink