• Gepubliceerd door
  • Anne-Wil de Koeijer
  • Gepubliceerd op
  • 8 november 2021

Boerenkoolquiche met rookworst

Fan van de traditionele stamppot boerenkool? Heerlijk, maar wel standaard. Probeer deze quiche maar eens. Grote kans dat dit je nieuwe favoriet gaat worden.

Wat heb je nodig? (4 pers.)

  • Boerenkool (200-3oogr.)
  • 4 el gedroogde peterselie
  • 6 plakjes bladerdeeg voor hartige taart
  • 1 rookworst
  • 4 eieren
  • 100ml crème fraiche
  • paneermeel
  • peper en zout
  • quichevorm of taartvorm

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Vet de quichevorm in met boter
  • Kook de boerenkool ongeveer 10 minuten
  • Ontdooi het bladerdeeg en snij de worst in plakjes
  • Meng in een kom de eieren, crème fraiche, 2el peterselie en een snufje peper en zout en laat dit staan
  • Bedek de bodem en randen van de quichevorm met bladerdeeg en druk goed aan
  • Bestrooi de bodem met paneermeel
  • Giet de boerenkool af en voeg twee el peterselie en een snufje peper en zout toe
  • Doe de boerenkool in de quichevorm
  • Bedek de volledige bovenkant met de plakjes worst
  • Schenk het eimengsel erover
  • Bak de taart vervolgens goudbruin en gaar ongeveer 25minuten

Eetsmakelijk!